Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Nica Cristina
09.07.2014
  Femeile în politică: depistarea și spulberarea stereotipurilor
româna
Femeile în politică și abordarea temei acesteia încă din cele mai vechi timpuri a fost mereu o temă grea de reprezentat, a fost o temă mai mult „ taboo”, pentru că femeia, după cum se știe își are locul său, acesta fiind casa și de fapt, rutina casnică. Cu părere de rău însă, aceste lucruri le putem întalni și în zilele noastre, în sec.XXI sau în regimurile îm care domină..democrația. Așadar, să ne referim la un scurt istoric cu primele cazuri de mișcări de emancipare a femeilor.
Nica Cristina
08.05.2014
  Unde aș putea să investesc 5000 euro în R. Moldova ca peste 2 ani să pot colecta venit net?
româna
Deci, unde aș putea să investesc? Dat fiind că energia regenerabilă ia avânt și pentru că ne confruntăm cu diverse poluări ale mediului, în primul rând aș investi în energia eoliană, aceasta este una din cele mai vechi surse de energie nepoluantă, este energia conținută în forța vântului ce bate pe suprafața pământului, și în același timp - o sursă de energie reânnoibilă.
Nica Cristina
07.05.2014
  Direcţii de politici publice pentru combaterea „lenei sociale” în R. Moldova
româna
Lenea socială sau „efectul Ringelmann”- este reducerea efortului individual ca urmare a creşterii numerice a grupului, cel puţin această definiţie am găsit într-o carte de psihologie socială, de aici putem denota faptul că această „problema” persistă şi de ce nu, îşi are loc în fiecare dintre noi, fiind mai puţin sau mai tare atinşi de această diagnoză socială. Efectul Ringelmann constă în faptul numeroaselor sale experimente privitor la eficienţa unor grupuri de mărimi diferite în realizarea sarcinilor din agricultură. De ce din agricultură? Răspunsul este pe cât de simplu poate fi, totul se leagă de profesia domnului Ringelmann-şi anume cea de inginerie agricolă. Aşadar datorită dumnealui, am putut da esenţă acestei noţiuni.
Nica Cristina
 
 
Prima / Nica Cristina
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 387246
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran