Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Iulian CHIFU
Iulian CHIFU
11.08.2007
  POLITICA EXTERNĂ ROMÂNEASCĂ A SCĂPAT DE COMPLEXE
româna
La 28 iunie a avut loc un eveniment care a trecut neobservat tocmai din cauza atmosferei destinse creată în relaţiile externe ale României la Răsărit. Nimeni nu ar fi putut crede pînă aici că apariţia unui preşedinte român cu o declaraţie fermă de condamnare a Pactului Ribentrop-Molotov sau Hitler-Stalin nu ar fi stînrnit un ocean de proteste şi contestări la Moscova, Chişinău sau Kiev şi o furtună de reacţii negative în toate capitalele Europei Occidentale şi ale lumii, “sensibilizate” de “preocupările” Moscovei pentru “revizionismul” românesc.
Iulian Chifu, director al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor şi Early Warning | Chifu Iulian
11.08.2007
  PROVOCĂRILE INSECURITĂŢII ÎN REPUBLICA MOLDOVA CONTEMPORANĂ
româna
Se spune despre Republica Moldova că este un spaţiu nesigur, cu riscuri de securitate majore. Pe de altă parte, oricine vizitează Chişinăul, ca să nu mai vorbim despre oraşe mai mici sau zona rurală, are senzaţia “timpului neclintit”, a spaţiului unde nimic nu se întîmplă. Care este adevărata dimensiune a riscurilor la adresa securităţii şi care sînt provocările insecurităţii Republicii Moldova astăzi?
Iulian Chifu, pentru Flux | Chifu Iulian
11.08.2007
  The revival of bilateral relations for building an European environment
english
The colored revolutions in the post soviet space – rose for Georgia, orange for Ukraine and red-ish for the convictions of the communist president and the establishment in Chisinau – has offered an unique window of opportunity for reshaping a friendly framework for the re-launch of confidence building, trust and fair play in the Black Sea Region.
Iulian CHIFU, Centrul de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning | Chifu Iulian
11.08.2007
  O PERSPECTIVĂ ROMÂNEASCĂ ASUPRA INTEGRĂRII EUROPENE
româna
Revoluţiile colorate din spaţiul post-sovietic – roz în Georgia, portocalie în Ucraina şi roşietică dacă este să vorbim despre schimbarea convingerilor preşedintelui comunist şi establishmentului de la Chişinău – a oferit o fereastră de oportunitate unică pentru reformularea unui cadru prietenos relansării procesului de reforme în drumul spre integrarea în Uniunea Europeană a statelor din acest spaţiu.
Iulian Chifu, director al Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning. | Chifu Iulian
11.08.2007
  CRITICA RAPORTULUI ISD TRANSNISRIA
româna
Raportul este infantil, aberant şi nu ţine cont de trendurile actuale. Este un simplu joc intelectual al cuiva care doreşte să arunce relaţiile internaţionale în haos prin minarea regulilor echilibrului instabil actual între suveranitate/ drept de auto-aministrare locală/ regională autonomă, între autonomie şi separatism. Crează entităţi politico-juridice fără temei şi recomandă formule de intervenţionism bazate nu pe protejarea dreptului minorităţilor de genocid etnic, nu pe combaterea terorismului...
Iulian Chifu, director al Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning | Chifu Iulian
 
 
Prima / Iulian CHIFU
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 389671
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran