Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Nicu POPESCU
Nicu POPESCU
14.08.2007
  The EU in Moldova - settling conflicts neighbourhood
english
The European Security Strategy states that enlargement brings the EU closer to 'troubled areas' in its neighbourhood and that it' is in the European interest that countries on the EY's borders are well-governed.Neighbours who are engaged in violent conflict, weak states where organized crime flourishes, dysfunctional societies (...) all pose problems for Europe. Enlargement not only brings i new states with a grater knowledge of this conflicts and who are equipped with a greater sense of urgency to deal with them.
Nicu Popescu
14.02.2005
  Reprezentantul Special UE pentru Moldova: de la oportunitate la actiuni
româna
Uniunea Europeana va desemna un Reprezentant Special pentru R.Moldova. In materialul de fata vom incerca sa explicam ce inseamna acest post, ce trebuie sa astepte R.Moldova de la acest reprezentant, care este relatia dintre democratizare si integrarea europeana si care trebuie sa fie urmatorii pasi ai guvernului. Principala cerinta a Chisinaului trebuie sa fie lansarea unei misiuni de politie UE in R.Moldova care s-ar ocupa de intarirea frontierelor Moldovei si reforma sectorului de securitate.
Nicu POPESCU, Eurojournal.org
19.01.2004
  Optiunile Republicii Moldova in relatiile cu Uniunea Europeana
româna
La etapa actuala relatiile Moldovei cu UE sunt centrate pe trei probleme cheie: dezvoltarea politicii UE pentru "Europa largita - Vecinatatea"; demersurile Moldovei de a fi acceptata in Procesul de Stabilizare si Asociere si rolul UE in reglementarea transnistreana. Lucrurile pe care le poate face Moldova pentru a se apropia de UE nu sunt tocmai evidente, iar optiunile politice relativ limitate. Totusi, textul de fata incearca sa abordeze cateva idei care pot contribui la apropierea Moldovei de UE in contextul politicii "Europa largita" si al procesului de reglementare transnistreana.
Nicu POPESCU, Eurojournal.org
 
 
Prima / Nicu POPESCU
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 389670
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran