Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Biblioteca "Leader-viitorul"
Biblioteca "Leader-viitorul"
21.02.2004
  Raport asupra Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului
româna
Preşedintele Republicii Moldova, împreună cu şefii de state sau de guverne din 147 de ţări ale lumii (în total 191 de ţări) a semnat la New York, în anul 2000, “Declaraţia Mileniului a Naţiunilor Unite: dezvoltarea umană − obiectiv de importanţă primordială”. În acest document se reafirmă ataşamentul comunităţii internaţionale faţă de valorile fundamentale ale umanităţii − libertate, egalitate, solidaritate, toleranţă, respect faţă de natură şi divizarea responsabilităţilor − şi se accentuează importanţa soluţionării gravelor probleme legate de afirmarea păcii, respectării drepturilor omului, asigurarea dezvoltării durabile, protecţiei mediului.
06.02.2004
  Optiunile Republicii Moldova in relatiile cu Uniunea Europeana
româna
La etapa actuala relatiile Moldovei cu UE sunt centrate pe trei probleme cheie: dezvoltarea politicii UE pentru "Europa largita - Vecinatatea"; demersurile Moldovei de a fi acceptata in Procesul de Stabilizare si Asociere si rolul UE in reglementarea transnistreana. Lucrurile pe care le poate face Moldova pentru a se apropia de UE nu sunt tocmai evidente, iar optiunile politice relativ limitate. Totusi, textul de fata incearca sa abordeze cateva idei care pot contribui la apropierea Moldovei de UE in contextul politicii "Europa largita" si al procesului de reglementare transnistreana.
de Nicu Popescu, EuroJournal.org, publicat la 06 februarie 2004
12.12.2003
  Monitorizarea declaraţiilor de avere ale membrilor Parlamentului României, legislatura 2000 - 2004
româna
Materialul de faţă sintetizează principalele concluzii care s-au desprins din analiza declaraţiilor de avere ale parlamentarilor, sursa datelor fiind paginile de internet ale Camerei Deputaţilor (www.cdep.ro) şi, respectiv, Senatului României (www.senat.ro).Culegerea informaţiilor s-a făcut în lunile septembrie şi octombrie ale acestui an, cu o actualizare a informaţiei (în privinţa apartenenţei politice) la mijlocul lunii noiembrie a.c.
Violeta Bau Adrian Moraru Monica Tobă
01.10.2001
  Migratia politica în administratia locala la un an de la alegerile locale 2000
Studiul Migraþia politicã în administraþia localã la un an de la alegerilelocale 2000 este realizat de Institutul pentru Politici Publice din România (IPP), din resurse proprii, pentru Asociaþia Pro Democraþia (APD).
 
Detalii
 
Pagina: 123
 
Prima / Biblioteca "Leader-viitorul"
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 387080
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran