Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Evenimente
Evenimente
Toate / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007 / 2006
02.04.2012
În televiziune toate lucrurile se învață
“Niciodată emisiunea în direct nu e ceea ce pare la ecran. În televiziune toate lucrurile se învață”. Astfel a început jurnalistul Mircea Surdu cursul “Tehnici de comunicare electronică: TV și Radio” susținut la 24 și 31 martie curent în cadrul Școlii de Instruire Politică.
 
Detalii
23.03.2012
Tinerii lideri politici dezbat teme de cercetare actuale
Întâlnirea Clubului Tinerilor Lideri Politici din 22 martie a fost dedicată dezbaterii temelor de cercetare a Silviei Enachi și Liuba Chirilov, două dintre participantele la Școala de Instruire Politică. Astfel, Silvia Enachi a vorbit despre indicii de calitate, clasificația și semnificația acestora pentru evaluarea procesului politic din Republica Moldova.
 
Detalii
19.03.2012
Politicile sociale presupun redistribuirea echitabilă a prăjiturii bugetare
“Pentru mine (cit. Marian Preda), IDIS “Viitorul” este cea mai importantă organizație neguvernamentală din Republica Moldova”. Astfel a început cursul 15 “Politicile sociale din interiorul Uniunii Europene” susținut de către Prof. Dr. Marian Preda de la Universitatea din București în cadrul Școlii de Instruire Politică la 16 și 17 martie curent
 
Detalii
05.03.2012
Republica Moldova are nevoie de un management solid al finanțelor publice
Finanțele publice din Republica Moldova a fost subiectul cursului desfășurat la 2 și 3 martie în cadrul Școlii de Instruire Politică, curs susținut de către Angela Secrieru, expert IDIS “Viitorul”. Astfel, tinerii lideri au aflat ce reprezintă bugetul public, funcțiile și componentele acestuia.
 
Detalii
27.02.2012
Felul în care se contruiesc politicile sociale depinde de fiecare din noi
“De ce avem nevoie de politicile sociale?” a fost întrebarea cu care a început cursul 13 în cadrul Școlii de Instruire Politică intitulat “Politici sociale în Republica Moldova: de la teorie la practică”, curs susținut de către sociologul Diana Cheianu – Andrei, expert IDIS “Viitorul” la 24 și 25 februarie curent.
 
Detalii
20.02.2012
Despre reformarea administrației se vorbește încet și nesigur în Republica Moldova
Cursul 12 din cadrul Școlii de Instruire Politică, desfășurat la 17 și 18 februarie curent a fost dedicat reformelor și reglementărilor descentralizării în Republica Moldova, reforme necesare consolidării capacităților autorităților administrației publice locale. Cursul a fost susținut de către dl. Liubomir Chiriac, directorul executiv IDIS ” Viitorul”.
 
Detalii
13.02.2012
Republica Moldova are nevoie de un  sistem de justiţie accesibil, eficient, independent, transparent, profesionist şi responsabil
Strategia de reformare a sectorului justiției în Republica Moldova a fost subiectul cursului desfășurat la 10 și 11 februarie curent în cadrul Școlii de Instruire Politică. Astfel, expertul juridic IDIS “Viitorul”, Ion Beschieru le-a prezentat tinerilor principalele obiective, pilonii și direcțiile strategice ale reformei, după ce a analizat, împreună cu aceștia rolul principaliilor actori implicați în sistemul justiției din țară.
 
Detalii
06.02.2012
Dacă nu comunici, nu exiști
43 de ani, 10 ani în mass-media, 10 ani în calitate de lector superior, autor de texte pentru formațiile Zdob și Zdub și Furio Snails, o fiică de 11 ani și, directorul motorului de comunicare “URMA ta” sunt doar câteva din lucrurile relevante care îl caracterizează pe jurnalistul Igor Guzun, autorul cursului “Tehnici de comunicare eficientă pentru lideri”, susținut la 3 - 4 februarie în cadrul Școlii de Instruire Politică.
 
Detalii
30.01.2012
Dialogul de liberalizare a regimului de vize cu UE trebuie privit ca un proces de reformare amplă, capabil să genereze rezultate pozitive durabile
Dialogul de liberalizare a regimului de vize cu UE nu trebuie privit doar ca o finalitate în care cetațenii Republicii Moldova vor călatori fără vize, dar în primul rând ca un proces de reformare amplă, capabil să genereze rezultate pozitive durabile. Astfel a început cursul 9 din cadrul Școlii de Instruire Politică care s-a desfășurat la 27-28 ianuarie curent.
 
Detalii
23.01.2012
Tinerii lideri sunt gata să scrie un studiu de politici publice efectiv
Joi, 12 ianuarie, tinerii participanți la Școlii de Instruire Politică s-au reunit în cadrul unei întâlniri de lucru unde și-au reamintit principalele reguli de scriere a unui studiu de politici publice efectiv. Astfel, cei prezenți, au discutat împreună cu experții IDIS “Viitorul” despre temele pe care le-au ales pentru cercetarea lor, au reformulat titluri emise inițial și au analizat componentele paragrafului de introducere.
 
Detalii
19.12.2011
Sondajul public - instrument de cunoaștere sau de manipulare a societății?
În prima parte a cursului 8 “Arta sondajului/ Măsurarea calitativă. Sondajul public - instrument de cunoaștere sau de manipulare a societății” desfășurat la 16 și 17 decembrie 2011, sociologul Vasile Cantarji le-a vorbit tinerilor despre etapele unei cercetări sociologice, particularitățile sondajul de opinie ca tehnică de cercetare în vederea testarii pe un eșantion reprezentativ a caracteristicilor unei populații; despre speciful eșantionării, esența reprezentativității care depinde de fapt de modul de construire a eșantionului, și nu de mărimea acestuia; despre sondajele electorale și exit poll-uri, cât și despre modalitatea cu care tratăm sondajele de opinie
 
Detalii
12.12.2011
Pregătire şi educaţie centrată pe succes şi strategii de învingător
Desfășurarea unei campanii politice reprezintă una din cele mai provocatoare activități posibile pentru procesul politic. Toate campaniille trebuie să comunice un mesaj convingător pentru electorat. Aceasta este o regulă de aur pentru politică. O campanie politică este un proces de comunicare – crearea mesajului potrivit, direcționarea mesajului spre publicul corespunzător și, repetarea acestuia iar și iar.
 
Detalii
05.12.2011
Studiul de politică publică trebuie nu doar să fie citit, dar și discutat și înţeles
În prima parte a cursului “Scrierea eficientă a documentelor de politici publice: teorie, instrumente și practici” desfășurat la 4 decembrie 2011,expertul IDIS “Viitorul”, Cornel Ciurea a vorbit despre modelele care constituie baza oricărei cercetări ca: scrientismul, nomoteticul, determinismul și modelul stochastic.
 
Detalii
28.11.2011
Nu toate crizele au o soluție: ele apar, există și ne dau bătăi de cap
Prima parte a cursului "Managementul crizelor: instrumente de evaluare și prognoză" a fost condusă de ideea conform căreia suntem înconjurați de crize și, societățile noastre sunt niște societăți catastrofice, societăți care devin din ce în ce mai imprevizibile cu fiecare zi ce trece. Riscuri există întotdeauna, iar acest lucru determină ca societatea să creeze propriile instrumente pentru a le preveni, mecanisme numite instrumente de prevenire de a crizelor
 
Detalii
14.11.2011
Sisteme de partid și mecanismul de control al elitelor politice
Cursul “Sisteme de partid și mecanismul de control al elitelor politice. Coaliții și grupuri de advocacy: metodologia de mobilizare publică”, desfășurat la 11 și 12 noiembrie 2011 a început cu afirmația că, actualmente, societatea civilă are un impac important în societățile democratice și, nu poate “supravețui” într-un mediu unde nu există spațiu public cum se întâmplă, de exemplu, în statele totalitare.
 
Detalii
07.11.2011
Dacă vreai să fii cu noi, fii ca noi
Ideea principală prezentată de către Dan Dungaciu, autorul cursului “Doctrine politice și profiluri de partide: analiza evaluativă”, desfășurat la 4 și 5 noiembrie 2011 a fost cea care accentuază faptul că fiecare partid politic reprezintă o sumă de valori, un loc unde membrii acestuia își văd existența și implementează viziunile pe care le au.
 
Detalii
03.11.2011
Criza de identitate - marea provocare a Moldovei post-comuniste
Unic, omniscient, omniprezent şi oprimant: acestea sunt doar unele din calificativele regimului totalitar comunist.Partidul Comunist a impus monopolul său exclusiv în toate domeniile, a dominat viaţa cotidiană a cetăţenilorşi s-a pretins a fi deţinătorul adevărului absolut, un adevăr care însă era doar unul iluzoriu.
 
Detalii
26.10.2011
Şcoala de Instruire Politică: Un lider trebuie să fie capabil să utilizeze mai mult decât propriile capacităţi
Liderismul politic exprimă esenţa mecanismului real de realizare a politicii. Astfel a început primul curs de instruire din cadrul Şcolii de Instruire Politică care s-a desfăşurat Vineri, 21 octombrie, curs suştinut de către Ion Donea. Tinerii prezenţi au aflat care sunt calităţile liderului care reuşeşte să condimenteze bucătăria politică; că acesta inovează, creează şi dezvoltă lucrurile care trebuie făcute pentru realizarea obiectivelor de durată şi, că potenţialul profesionist nu este suficient pentru a deveni un lider de succes.
 
Detalii
27.09.2011
  Autorităţile publice din Pepeni încurajează dialogul civic dintre tineri şi aleşii locali
Luni, 26 Septembrie 2011, în comuna Pepeni, raionul Sîngerei, la Liceul Teoretic „A. Agapie” s-au desfăşurat 3 runde de dezbateri dintre elevi.
 
Detalii
26.08.2011
  Şcoala de liderism politic a IDIS „Viitorul” îşi reia activitatea
Până la 15 septembrie, echipa IDIS „Viitorul” aşteaptă ca tinerii interesaţi de domeniul politic, care vor să se manifeste în spaţiul public, să depună dosarele de participare pentru Şcoala de liderism politic
 
Detalii
 
Pagina: 123456
 
Prima / Evenimente
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 387080
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran