Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Evenimente / Rolul improvizației în discursul public
02.12.2013
Rolul improvizației în discursul public
Versiune tipar
   

În discursuri publice, dar și în viața de zi cu zi, improvizația și creativitatea joacă un rol foarte important. Acest aspect, dar și alte sfaturi pentru un discurs public reușit au fost discutate în cadrul cursului final de Discursuri Publice la Școala de Liderism Politic. Pentru ultimul curs, participanții au pregătit câte un discurs pe care l-au prezentat la tribuna sălii de curs a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

După ce au deprins tehnici de vorbire în public de la instructorul Vlad Ciobanu, actor și profesor la Academie, tinerii au pregătit discursuri pe care le-au prezentat în fața colegilor. Temele abordate au variat de la importanța reformelor și standardelor europene, efectele migrației sau importanța brandului și a imaginii la elemente de leadership și drepturile persoanelor cu dizabilități.

După ce au analizat între ei părțile bune ale discursurilor, dar și lacunele, instructorul Vlad Ciobanu le-a vorbit despre aspectele la care ar mai avea de lucrat, cum ar fi gesturile sau emoțiile.

”Ca să convingi, trebuie să fii autentic, natural, plin de curaj și cu o voce puternică, iar improvizația pe scenă are un rol deosebit, însă, pentru a ajunge la o asemenea performanță e necesară o antrenare de durată pentru că perfecțiunea nu are limite”, a explicat Vlad Ciobanu. Cât despre emoții, profesorul susține că acestea sunt pozitive și trebuie arătate, exteriorizate cât mai constructiv.

Şcoala de liderism politic este un proiectul implementat de IDIS “Viitorul” cu suportul financiar al Fundaţiei Hanns-Seidel şi are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova.

Pentru detalii contactaţi Coordonatorul proiectului la numărul de telefon 0 22 221844 sau adresa de e-mail : ghenadie.mocanu@gmail.com

DSC_0828.jpg   DSC_0831.jpg

DSC_0856.jpg  DSC_0870.jpg

DSC_0922.jpg   DSC_0919.jpg

 
Prima / Evenimente / Rolul improvizației în discursul public
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 387080
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran