Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Evenimente / Tinerii lideri politici au oferit soluții pentru cele mai stringente probleme ale țării
10.02.2014
Tinerii lideri politici au oferit soluții pentru cele mai stringente probleme ale țării
Versiune tipar
   

Tinerii lideri politici și-au exersat abilitățile asumându-și atribuțiile miniștrilor. Exercițiul a avut loc în cadrul cursului de Politici Sociale, susținut de lectorul universitar Cristina Coroban. Astfel, tinerii și-au ales un minister pe care și-ar dori să-l conducă și au venit cu sugestii de reformare a acestuia. Cei mai mulți dintre participanți au venit cu propuneri de politici pentru Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei, dar și Ministerul Economiei. Scopul acestui exercițiu a fost înțelegerea conceptului de politici sociale și diferența dintre acesta și cel de politici publice.

”Politicile sociale definesc setul de politici publice ce urmăresc realizarea protecției sociale și a bunăstării”, a explicat Cristina Coroban, propunând tinerilor să enumere termeni care se asociază cu conceptul de politici sociale. După care, grupați câte 5, au dat definiții conceptului ținând cont de ministerul pe care au ales să-l reprezinte.

Tinerii au identificat mai multe probleme de tip social și au propus soluții de remediere a acestora. Problemele abordate au vizat șomajul sporit, salariile scăzute și prețurile mari, discriminarea, inegalitatea de gen, calitatea scăzută a sistemului de învățământ, etc. soluțiile oferite au fost diverse: ridicarea nivelului de trai al populației, subsidii oferite micului business, atragerea investitorilor, etc.

Şcoala de liderism politic este un proiectul implementat de IDIS “Viitorul” cu suportul financiar al Fundaţiei Hanns-Seidel şi are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova.

Pentru detalii contactaţi Coordonatorul proiectului la numărul de telefon 0 22 221844 sau adresa de e-mail : ghenadie.mocanu@gmail.com

P1010817.jpg    P1010821.jpg

P1010828.jpg   P1010840.jpg

 
Prima / Evenimente / Tinerii lideri politici au oferit soluții pentru cele mai stringente probleme ale țării
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 387080
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran