Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Evenimente / Prezentarea și interpretarea datelor sociologice: diferențe, eficiență, soluții
24.02.2014
Prezentarea și interpretarea datelor sociologice: diferențe, eficiență, soluții
Versiune tipar
   

Prezentarea și interpretarea datelor sociologice sunt două aspecte diferite. Este o mare diferență între ce spune respondentul și ce face în realitate. De această regulă au ținut cont liderii Școlii politice pe parcursul a patru întâlniri cu sociologul Doru Petruți, directorul IMAS (R. Moldova).

În cadrul modulului Politici sociale și instrumente de măsurare a percepțiilor, tinerii au aflat despre particularitățile cercetării cantitative, dar și calitative. Au discutat etapele unei cercetări și importanța pregătirii operatorilor de teren implicați în cercetarea cantitativă.

Tinerii au făcut exerciții de operaționalizare a datelor prin măsurarea indicatorilor, simulând cazuri concrete de măsurare a unor politici sociale, respectând toate etapele unei cercetări (eșantionarea reprezentativă, alcătuirea calupurilor de întrebări pentru chestionare, etc.)

Tinerii au aflat detalii din bucătăria IMAS și au învățat că adresarea întrebărilor este o adevărată artă în care contează ordinea întrebărilor, momentul chestionării (ziua săptămânii, ora, etc.), atitudinea operatorilor.

De asemenea, tinerii au examinat mai multe exemple de politici sociale și au învățat să transforme problemele în soluții. Care sunt metodele cele mai eficiente de a le măsura, ce întrebări formulează, etc.

Şcoala de liderism politic este un proiectul implementat de IDIS “Viitorul” cu suportul financiar al Fundaţiei Hanns-Seidel şi are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova.

Pentru detalii contactaţi Coordonatorul proiectului la numărul de telefon 0 22 221844 sau adresa de e-mail : ghenadie.mocanu@gmail.com

P1010865.jpg   P1010866.jpg

P1010869.jpg   P1010870.jpg

 
Prima / Evenimente / Prezentarea și interpretarea datelor sociologice: diferențe, eficiență, soluții
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 387080
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran