Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Evenimente / De implicarea cetățenilor în viața politică și socială depinde echilibrul dintre stat și cetățeni
25.02.2014
De implicarea cetățenilor în viața politică și socială depinde echilibrul dintre stat și cetățeni
Versiune tipar
   

Doar frecventarea cursurilor de la universitate nu este suficientă pentru formarea unui viitor profesionist. Implicarea în activități civice este extrem de importantă. Despre necesitatea implicării în astfel de activități, le-a vorbit tinerilor lideri politici, Corina Dragomirescu, expert la Academia de Advocacy din Timișoara. Discuțiile au avut loc în cadrul Clubului Ideilor Politice desfășurat luni, 24 februarie. Participanții Școlii de Instruire Politică au discutat despre tehnici și instrumente de advocacy.

Sesiunea a început cu un scurt istoric al activității doamnei Dragomirescu și prima campanie de advocacy, succesul căreia a făcut-o să înțeleagă că se poate de luptat cu sistemul. Inspirație pentru această campanie au fost acțiunile sindicatelor din acea perioadă, care fiind puternice reușeau să obțină ceea ce își doreau, instrumental principal de influență al acestora fiind grevele. Astfel, a apărut ideea unei greve fiscale a micilor întreprinzători, datorită căreia au venit primele succese.

Potrivit Corinei Dragomirescu, ”în prezent, există o ruptură vădită între cetățean și factorii de decizie, iar trezirea cetățeanului este necesară unei democrații participative. Vinovați de situația politică și socială nu sunt doar politicienii, ci și societatea civilă (întreprinzători, sindicate, ONG-uri) pentru că nu se implică”.

Participanții au fost curioși să afle cum s-a schimbat valoarea impozitului de-a lungul timpului, care campanie de advocacy a fost cea mai relevantă pentru activitatea invitatei, despre alte instruiri realizate în Republica Moldova etc.

Clubul Ideilor Politice este activitate a Școlii de Instruire Politică, organizată de IDIS ”Viitorul”, cu suportul Fundației germane Hanns-Seidel.

P1010964.jpg   P1010983.jpg

P1010969.jpg    P1010985.jpg

 
Prima / Evenimente / De implicarea cetățenilor în viața politică și socială depinde echilibrul dintre stat și cetățeni
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 387247
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran