Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Evenimente / ”Ieși din pătrat!” Despre lideri și calitățile lor
14.04.2014
”Ieși din pătrat!” Despre lideri și calitățile lor
Versiune tipar
   

Participanții Școlii de Liderism politic au avut ocazia să se cunoască mai bine și au fost implicați în activități în care și-au folosit imaginația și creativitatea pentru a ”ieși din tipar”.

Instructorul Peter-Vlad Ianușevici, fondatorul Academiei ”Nicolae Dumitrescu” și-a propus prin acest curs evaluare personală a fiecărui participant și consolidarea echipei.

”Gestiunea emoțiilor este o calitate importantă pentru un lider. Uneori este bine să păstrăm emoțiile pentru noi, alteori este bine să le expunem. Lumea interioară a omului este foarte complexă și durează până reușești să atingi un echilibru. De multe ori suntem nevoiți să acceptăm anumite situații, cuvinte, emoții fără a jigni pe cel cu care interacționăm pentru a putea crea relații constructive”, a explicat Vlad Ianușevici.

Tinerii au creat o listă a calităților necesare unui lider și au încercat să explice de ce oamenii nu au încredere în propriile calități.  instructorul le-a vorbit despre tipurile de lideri, menționând că nu există un tipar perfect de lider, liderii buni fiind cei care se conformează și se descurcă în orice situație, potrivit teoriei lui Paul Hersey și Ken Blanchard. Astfel, aceștia au definit patru tipuri de lideri: psihologul, primarul, profesorul și polițistul. Potrivit acestei teorii, polițistul stabilește deadline-uri și supraveghează procesul de lucru; profesorul stabilește o viziune comună și pașii necesari pentru atingerea scopului; psihologul ascultă atent, respectă opiniile, interacționează cu fiecare participant și vine cu feed-back-uri; primarul distribuie sarcinile, monitorizează realizarea acestora și vine cu comentarii. De aceea, a precizat instructorul, un lider are nevoie de o îmbinare a elementele celor patru tipuri de lider.

Și pentru că liderul este și el parte a echipei și fără a-și cunoaște bine membrii nu poate fi un lider eficient, tinerii au analizat tipurile de membri într-o echipă: de la bondarul lenos la cei mai activi implicați.

P3271307.jpg   P3271320.jpg

P3271324.jpg   P4021339.jpg

 
Prima / Evenimente / ”Ieși din pătrat!” Despre lideri și calitățile lor
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 387080
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran