Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Evenimente / Scopurile nescrise rămân vise sterile
23.05.2014
Scopurile nescrise rămân vise sterile
Versiune tipar
   

Scopurile nescrise rămân vise sterile, iar gândurile pozitive îți asigură succesul. Toate acestea însă, n-ar fi posibile fără o comunicare eficientă. Sunt doar câteva sfaturi povestite cu exemple concrete de trainerul Olga Nicolenco, expert gender, comunicare și strategii electorale, în cadrul celui de-al 8-lea modul cu genericul Campanii sociale și politice.

În decursul celor trei săptămâni cât a durat acest modul, tinerii participanți ai Școlii de Instruire Politică au fost implicați în mai multe activități de dezvoltare a trăsăturilor necesare unui lider de succes. Tinerii au învățat cum să țină un discurs captivant, exersând trucuri de captare a atenției audienței și utilizării atuurilor într-o prezentare publică. În acest context, un capitol aparte l-a constituit importanța gesturilor și a limbajului corpului.

Olga Nicolenco a evidențiat principalele calități de care trebuie să dispună un lider: capacitatea de a comunica și de a-și face auzite mesajele, motivație personală sporită, creativitate, dar și mult voluntariat. ”Leadership-ul este o atitudine, nu o poziție; leadership-ul înseamnă putere, dar nu asupra oamenilor; un lider trebuie să fie primul, dar și să inspire încredere celorlalți”, a exemplificat instructorul.

Un lider trebuie să fie diferit și să ia decizii. În acest context, tinerii au avut de soluționat mai multe cazuri dificile, utilizând abilitățile lor de convingere.

Dar, un lider nu poate acționa singur și are nevoie de o echipă. Cum să gestionezi o echipă a fost o altă provocare pentru tineri. Drept exercițiu, aceștia au analizat echipa Alianței de guvernare (AIE 1 și AIE 2) și cei mai buni lideri politici din R. Moldova.

Tinerii au învățat ce înseamnă o strategie bună de pregătire a unei campanii electorale, identificând punctele tari, riscurile și momentele care ar trebui evitate.

Şcoala de Instruire Politică este un proiectul implementat de IDIS “Viitorul” cu suportul financiar al Fundaţiei Hanns-Seidel şi are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova.

Pentru detalii contactaţi Coordonatorul proiectului la numărul de telefon 0 22 221844 sau adresa de e-mail : ghenadie.mocanu@gmail.com

DSC_0039.jpg    DSC_0094.jpg

DSC_0106.jpg   DSC_0162.jpg

 
Prima / Evenimente / Scopurile nescrise rămân vise sterile
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 387247
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran