Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Evenimente / Mesajul către public: cum îl comunicăm?
23.06.2014
Mesajul către public: cum îl comunicăm?
Versiune tipar
   

Participanții Școlii de Instruire Politică au avut parte de un curs mai special în cadrul Școlii de vară, în care au aflat din secretele unei televiziuni. Mircea Surdu, directorul televiziunii publice Moldova 1, le-a povestit tinerilor despre importanța comunicării unui mesaj public prin intermediul mass-media, dezvăluind si câteva trucuri de control al emoții lor când ești în platoul de filmări, cum să te îmbraci corect, cum pot fi ascunse imperfecțiunile prin machiaj, dar și, dimpotrivă, cum toate aceste aspecte pot dăuna dacă nu sunt utilizate corect.    

Totodată, invitatul a vorbit și despre calitatea produselor emise de televiziunea națională, menționând că de-a lungul anilor s-a format un cerc vicios care nu se schimbă: produsele au o calitate scăzută din lipsă de fonduri suficiente, iar guvernarea, respectiv, nu alocă suficienți bani deoarece produsele sunt de calitate scăzută.

Tinerii au simulat o dezbatere televizată, abordând subiectul uniformelor școlare, venind cu argumente atât pro, cât și împotriva introducerii acestora în școli.

În cea de-a doua parte a școlii de vară, tinerii au discutat cu expertul IDIS, Corneliu Ciurea, aspecte ale Acordului de Asociere. Tinerii au analizat miturile integrării europene – cât sunt de amenințate valorile și cultura R. Moldova; relațiile moldo-ruse; evoluția economică a RM; soarta produselor autohtone; modalitățile de export, etc.

De asemenea, au discutat, în mod special, prevederile Acordului de Liber Schimb, Aprofundat și Cuprinzător, precizând că pentru producătorii naționali este necesară crearea unui cadru eficient de activitate.

 Şcoala de Instruire Politică este un proiectul implementat de IDIS “Viitorul” cu suportul financiar al Fundaţiei Hanns-Seidel şi are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova, fiind o continuare a programului “Advanced Political Learning and European Leadership for Highly Motivated Young Leaders in Moldova” implementat în 2006-2007, 2008 şi 2011-2012.

Pentru mai multe detalii contactați coordonatorul proiectului, Ghenadie Mocanu la numărul de telefon 0 22 221844 sau adresa de e-mail ghenadie.mocanu@viitorul.org

DSC_0666.jpg  DSC_0699.jpg

DSC_0728.jpg  DSC_0844.jpg

 
Prima / Evenimente / Mesajul către public: cum îl comunicăm?
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 387080
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran