Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Evenimente / Advocacy și instrumente de presiune socială
02.07.2014
Advocacy și instrumente de presiune socială
Versiune tipar
   

În cadrul celui de-al 9-lea modul, tinerii participanți au discutat despre campanii de advocacy și instrumentele utilizate și specificul acestora. Ghenadie Mocanu a venit cu exemple de advocacy, analizând împreună cu tinerii cele mai bune metode. Aceștia au fost împărțiți în echipe și, în baza a două cazuri concrete, au parcurs toate etapele unei campanii de presiune socială – de la stabilirea obiectivului, identificarea grupului țintă, până la stabilirea unui calendar de activități, crearea unui brand al produsului, evaluare și monitorizarea acestora.

Cele mai utilizate metode sunt flash mob-urile, activitățile de lobby, activități ce includ mass-media, întrunirile publice, demonstrațiile în masă, festivalurile, vizitele de studiu, etc.

Tinerii au fost invitați să participe la audierile publice organizate de Agenda Națională de Business (platformă inițiată de IDIS ”Viitorul” în 2007), pe marginea amenzilor și penalităților fiscale. Tinerii au putut vedea cum se desfășoară o audiere publică, care este un instrument de advocacy. După care, împreună cu instructorul, au analizat  desfășurarea acesteia.

La finalul cursului, tinerii au implementat tot ce au învățat pe parcursul celor trei săptămâni de instruire în advocacy. Fiind împărțiți în două echipe, aceștia au simulat două campanii de advocacy: una pe marginea creșterii salariilor funcționarilor publici începători, iar cea de-a doua echipă a abordat problema securității în transportul public. Tinerii au identificat grupurile țintă și metodele de activitate. Totodată, ambele echipe au recunoscut că cel mai dificil le-a fost să respecte planul acțiunilor din cauza situațiilor imprevizibile apărute pe parcurs.

Şcoala de Instruire Politică este un proiectul implementat de IDIS “Viitorul” cu suportul financiar al Fundaţiei Hanns-Seidel şi are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova, fiind o continuare a programului “Advanced Political Learning and European Leadership for Highly Motivated Young Leaders in Moldova” implementat în 2006-2007, 2008 şi 2011-2012.

Pentru mai multe detalii contactați coordonatorul proiectului, Ghenadie Mocanu la numărul de telefon 0 22 221844 sau adresa de e-mail ghenadie.mocanu@viitorul.org

DSC_0588.jpg  DSC_0689.jpg

DSC_0705.jpg  DSC_0708.jpg

 
Prima / Evenimente / Advocacy și instrumente de presiune socială
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 387080
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran