Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Evenimente / Ambasadoarea Suediei în R. Moldova: ”Aveți mulți prieteni în țările europene și noi vă vrem în UE”
27.11.2014
Ambasadoarea Suediei în R. Moldova: ”Aveți mulți prieteni în țările europene și noi vă vrem în UE”
Versiune tipar
   

UE va susține în continuare parcursul european al R. Moldova și reformele care o vor ajuta să-și consolideze democrația și bunăstarea. Suntem aici pentru cetățenii țării și nu pentru guvernare. Din acest motiv, UE va continua să susțină R. Moldova, indiferent de cine va prelua conducerea după alegeri. Dar, R. Moldova trebuie să înțeleagă că nu vom fi aici pentru totdeauna. Suntem aici ca să dezvoltăm capacitățile țării de a se descurca pe cont propriu. Afirmațiile au fost făcute de E.S. Ingrid Tersman, Ambasadoarea Suediei în R. Moldova, în cadrul unei întâlniri cu tinerii lideri politici, la IDIS ”Viitorul”, miercuri, 27 noiembrie.

R. Moldova are un teritoriu mic dar ineficient administrat și un sistem financiar rigid. Sistemul fiscal trebuie reformat”, consideră Excelența Sa.

Întrebată despre oportunitățile R. Moldova, Ambasadoarea a precizat că țara noastră ar putea exporta nuci, alune, fructe uscate în Suedia, pentru că sunt gustoase și ecologice. De asemenea, importante sunt și vinurile noastre.

Ingrid Tersman a mai făcut referire la fenomenul corupției larg răspândit în țară; la reformele care încă trebuie îmbunătățite; la piața media care s-a extins dar nu oferă încredere; la sistemul energetic și eficiența energetică; dar și la proiectele ce urmează a fi susținute în continuare de UE.

Amintim că Şcoala de Instruire Politică este un proiect implementat de IDIS “Viitorul” cu suportul financiar al Fundaţiei Hanns-Seidel şi are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova, fiind o continuare a programului “Advanced Political Learning and European Leadership for Highly Motivated Young Leaders in Moldova” implementat în 2006-2007, 2008 şi 2011-2012.  

Pentru detalii, contactaţi Coordonatorul Relaţii Publice, Diana Lungu: diana.lungu@viitorul.org sau la numărul de telefon 0 22 221844

 
Prima / Evenimente / Ambasadoarea Suediei în R. Moldova: ”Aveți mulți prieteni în țările europene și noi vă vrem în UE”
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 389077
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran