Română  |  English
Prima
Contact
Harta
Chestionar
Considerati ca aportul D-tra este important pentru edificarea unei societati democratice?.
Sigur da
cred ca da
sigur nu
cred ca nu
Nu vad cum
Nu stiu
Votează
Arhiva
Acest site a fost elaborat si lansat cu sprijinul IDIS Viitorul - Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
 
European Leadership Program
Democracy Debate
In calea spre Parlament
Prima / Evenimente / Școala de Instruire Politică, ediția 5: un produs fabricat în IDIS ”Viitorul”
24.12.2014
Școala de Instruire Politică, ediția 5: un produs fabricat în IDIS ”Viitorul”
Versiune tipar
   

Școala de Instruire Politică a ajuns la a cincea ediție. Participanții Școlii și-au primit diplomele de participare în cadrul unei conferințe speciale în care aceștia au susținut discursuri pe diferite subiecte. După un an de cursuri teoretice și exerciții practice cu diverși instructori, tinerii au susținut un examen neformal în fața colegilor.    

Fundația Hanns Seidel se bucură că, alături de echipa IDIS ”Viitorul”, a contribuit, deja al cincilea an, la educarea unei noi generații de tineri lideri. Sperăm că seminarele, training-urile, întâlnirile cu politicieni şi diplomaţi, precum şi conferinţele universitare, i-au ajutat pe participanţii celei de-a 5-a ediţii a Şcolii să-şi dezvolte adevărate calităţi de leadership, să devină mai încrezuţi în propriile forţe şi să-şi definească clar obiectivele pentru viitor. Le dorim să devină veritabili lideri în domeniile alese, să fie creativi, să dea dovadă de inteligenţă emoţională şi angajament social în tot ceea ce fac”, a precizat Violeta Avram, reprezentanta Fundației Hanns Seidel în R. Moldova.

Potrivit coordonatorului Școlii de Instruire Politică, prin fiecare ediție a Scolii de Instruire Politica noi contribuim la crearea tinerei generații de viitori lideri care vor ocupa funcții în administrația centrală, locală sau în societatea civilă din R. Moldova. Acest proiect este o platforma de afirmare și promovare a tinerilor motivați care își cunosc vocația și doresc să obțină anumite competențe și cunoștințe concrete. Tinerii nu au făcut doar cursuri teoretice, dar au fost și implicați în activități de socializare și activități de cercetare.

Pentru absolventa Cristina Hristoforov, Școala a însemnat ”o provocare, dar între timp și o sursă de  noi cunoștințe, oameni noi, emoții și amintiri frumoase. Pot să o compar cu un incubator de creștere a oamenilor inteligenți, unde sunt formați ca personalitate. Am învățat foarte multe lucruri noi dar și am avut ocazia să le pot aplica în practică, ceea ce este cel mai important”.

Îmi exprim recunoștința pentru ,,familia” IDIS ”Viitorul” care a reușit să reunească zeci de tineri talentați, ambițioși, alături de care, printr-o muncă asiduă, am devenit un produs pe piața muncii, un produs din inimă, un produs Made in IDIS Viitorul”, spune o altă participantă, Ecaterina Zosim.

Școala IDIS Viitorul este o oportunitate pentru fiecare tânăr care își dorește un viitor prosper, o lecție de viață, o lecție practică care ne influențează direct viitorul și ne inspiră spre planuri mari și de perspectivă. Cu siguranță, o astfel de șansă primită de la echipa IDIS trebuie folosită la maxim, trebuie valorificată și transformată în cele mai frumoase așteptări”, consideră absolventul celei de-a cincea ediții, Petru Tataru.

Şcoala este un proiectul implementat de IDIS “Viitorul” cu suportul financiar al Fundaţiei Hanns-Seidel şi are drept scop instruirea politică a tinerilor lideri din R. Moldova

Prima ediţie a Şcolii a fost lansată în 2006 cu 25 participanţi. Până în prezent, în cadrul Școlii au fost instruiți peste150 de tineri.

Printre absolvenţii cursurilor de liderism IDIS se numără etologul politic Dorian Furtună, directorul Agenţiei de inspectare şi restaurare a monumentelor Ion Ştefăniţă, expertul IDIS, Leonid Litra, expertul în politici culturale Ghenadie Şontu. O altă istorie de succes este a lui Andrei Hâncu, care a devenit preşedintele Centrului pentru Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului. O parte din finaliştii Şcolii s-au făcut remarcaţi în organizaţiile de tineret ale partidelor politice.

Pentru detalii, contactaţi Coordonatorul Relaţii Publice, Diana Lungu: diana.lungu@viitorul.org sau la numărul de telefon 0 22 221844

 
Prima / Evenimente / Școala de Instruire Politică, ediția 5: un produs fabricat în IDIS ”Viitorul”
 
Prima
Contact
Harta
Vizitatori : 389077
Constituţia BTD | Despre Proiect | Cursuri de Instruire | Cercetare BTD | Evenimente | Publicaţii | Biblioteci | Autori | Links | Forum
Sus
Copyright © 2018 IDIS Viitorul -Institutul pentru Dezoltare şi Iniţiative Sociale
Toate Drepturile Rezervate
Adresa : Chişinău, MD2005,
str. Iacob Hâncu 10/14
Tel. +373 22 21 09 32,
+373 22 21 36 32,
+373 22 22 71 30
Fax +373 22 27 67 86
Creat de Trimaran